Iro Akademia

Megváltozik a nemed, ahogy öregszel?

Az idősebb embereknél a szexet övező kérdéseket még nem vitatták meg nyíltan. Az idősebb embereket sztereotipizálták aszexuálisként, nincsenek érzéseik vagy érzelmeik, de ez természetesen helytelen. Az emberek szexuális kifejezése nagyon eltérő. Míg a szex az idősebb párok valószínűleg különbözik, hogy a fiatalabb párok, nem kell kevésbé élvezetes. Ma a férfiak és a nők hosszabb, egészségesebb életet élnek. Az egészség fejlődésének eredményeként sok idősebb pár továbbra is élvezi az intimitást és a szexet.

Egy globális tanulmány kimutatta, hogy a szexuális vágy és a szexuális aktivitás gyakori a középkorú és az időskorú személyekben, mind a nemekben, mind pedig ezek az időskorban. A férfiak több mint 80% – A és a 40-80 éves nők 65% – a közösült az elmúlt évben. Azonban a szexuális problémák mind a nemekben gyakoriak voltak, és kevés ember kért segítséget ezekhez. Idősebb párok, akik a hosszú távú kapcsolatok nem feltétlenül könnyebb, mint bárki más, amikor tárgyalt szexuális nehézségek (lásd a tájékoztató ‘Elmagyarázza, szexuális problémák, hogy a GP’).

Képes leszel még úgy szexelni, ahogy öregszel?

Az öregedési folyamat számos normális változást okoz a szervezetben, amelyek közül néhány befolyásolja a szexuális vágyat (a szexuális vágyat) és a választ. De a szexualitás túlmutat a nemi szerveken. Gyakran a párok találhatnak új módokat, hogy ösztönözzék egymást, mint például az Erotikus irodalom olvasása vagy az erotikus videók nézése. Fontos, hogy beszélhessen a társával és megbeszélhesse a szexuális vágyait, fantáziáit és kísérleteit.

Egyes férfiak észrevehetik, hogy hosszabb ideig tart, amíg felizgulnak, erekció alakul ki, és erekciójuk nem tűnik olyan nehéznek. Az ejakuláció érzése csökkenhet, az orgazmus nem érezhet olyan erősséget, mint egykor, és kisebb mennyiségű sperma is keletkezhet. Az erekciók közötti idő megnövekedhet, és a szexre való gondolkodás már nem lesz elég. Csökkent érzékenység jelentheti közvetlenebb fizikai stimuláció a pénisz van szükség hosszabb ideig. Ejakuláció lehet, hogy hosszabb ideig tart elérni, de ez lehet a pozitív oldala öregedés, mert lehet, hogy több elégedettséget, hogy a partner. Míg egyes férfiak észre, hogy a vágy a szex csökkenti az életkor, mások továbbra is szexuálisan aktív egész életükben.

Ha ezek a gyógyszerek nem működnek, vagy nem megfelelő az ön számára, vannak más lehetőségek állnak rendelkezésre, mint például a pénisz injekciót, húgycső pellet, helyi krémek, vákuum szivattyú eszközök, sebészeti implantátumok (lásd a tájékoztatók ‘Orális kezelés a merevedési zavar’, ‘Injekció, húgycső, valamint lokális kezelés a merevedési zavar’, ‘Vákuum szivattyú kezelés a merevedési zavar’. Érdemes lehet fontolóra venni a szexterápiát is (lásd a szexterápia című részt). Ne vásároljon drogot online, mert lehet, hogy hamis!

A betegség befolyásolja a szexet?

Ahogy az emberek idősebbek lesznek, sokkal valószínűbb, hogy olyan betegségeket és állapotokat tapasztalnak, amelyek hatással lehetnek a szexuális életükre. Ezek lehetnek fizikai hatások (a test) és pszichológiai hatások (az elme). Fájdalmas fizikai problémák, mint az ízületi gyulladás megnehezítheti, hogy kényelmes helyzetben a szex. Neurológiai problémák, mint például a Parkinson-kór csökkentheti a szexuális vágyat és merevedési problémákat okozhat, mint egyes gyógyszerek. A cukorbetegség merevedési nehézségeket is okozhat.

A betegség pszichológiai hatásai a szexuális funkciót is befolyásolhatják, különösen, ha életveszélyes vagy életveszélyes betegséget diagnosztizáltak, vagy a betegség befolyásolja egy személy megjelenését és/vagy önbecsülését. A szív-és érrendszeri problémák, mint a magas vérnyomás, szívbetegség vagy egy korábbi stroke, idegessé tehetik a szex miatt. Betegség is változtatni egy pár kapcsolat más módon, mint korábban független emberek válnak függ a partner/gondozó.

Az egyik partner úgy érezheti, hogy helytelen a szexuális vágy, ha a partnere beteg. Míg sok gondviselő számára a teljes stressz és a szerep kimerülése csökkentheti a vágyukat. Életmód is befolyásolja, hogyan látod magad. A nyugdíjazást és az otthonból távozó gyermekeket egyesek az életük egy fejezetének végének tekintik, míg mások számára az idő felszabadítását jelenthetik egymás számára. Életmód tényezők is szerepet játszhatnak. A dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a rekreációs kábítószer-használat, a rossz étrend és a testmozgás hiánya mind hozzájárulhatnak a szexuális problémákhoz.

A szexről később beszélgetni az életben néha nehéz.

Ha úgy találja, hogy a betegség megakadályozza, hogy a szex a partner, akkor ésszerű, hogy a háziorvos. Lehetőségük kell, hogy legyen arra, hogy segítséget és tanácsot ajánljanak Önnek, vagy szexuális terápiára utaljanak (lásd a szexterápia című részt). Mindannyiunknak szeretetre és vágyra van szüksége, és ezek az igények nem csökkennek az idő múlásával. Azonban előfordulhat, hogy keres egy másfajta kapcsolat, mint amikor fiatalabb volt. Lehet, hogy csak társaságra és valakire van szüksége, akivel megoszthatja kedvenc TV műsorait.

Ha fel akarod éleszteni a szerelmi életed, kínosnak és kínosnak érezheted magad, nem tudod, hol és hogyan kezdd. Ezek teljesen normális érzések, különösen, ha a partnerének hosszú betegsége volt, vagy bűntudata és árulása van. Segít, ha beszélsz valakivel ezekről az érzésekről. Annak érdekében, hogy elősegítse egy új kapcsolat előrehaladását, beszéljen a háziorvosával, vagy keressen fel egy szexterapeutát (lásd a szexterápia című részt). Amikor a szexualitást befolyásolja, gyakran az alkalmazkodás és alkalmazkodás kérdése, ahelyett, hogy elfogadnánk a véget a Szexuális kifejeződés minden formájának.

Az egyetlen ember, aki ezt kínosnak fogja találni, az te vagy. Nincs mitől félned, és minden hasznod, ha segítséget kérsz. Megvitatása szex később az életben néha nehéz, de nincs ok arra gondolni, hogy mivel idősebb, nem használhatja az összes szolgáltatás, amely elérhető a fiatalabb emberek számára. A szex nem abnormális középkor után és sok egyén számára nem áll meg csak azért, mert már nem képesek gyermeket nemzeni. Az idősebb kor nem akadályozhatja meg abban, hogy segítséget kérjen vagy kapjon bármilyen forrásból, amely a legalkalmasabb az Ön számára. 

Exit mobile version