Milyen kezelés a szívroham?

0
1071

Amikor meghallja a szívroham nevét, a szív ideges. Ez egy olyan helyzet, amely egy személyre vezethető vissza, ha nem kezelik időben. Amikor az oxigén eléri a megfelelő mennyiségű szívet, egy személynek szívrohama van.

A legtöbb beteg halálának egyik fő oka az, hogy a személy nem kap elsősegélyt, mielőtt eléri a kórházat. Ezért nagyon nehéz kezelni a helyzetet. A szívroham éles fájdalmat okozhat a mellkasban, ami rontja a fizikai és mentális egyensúlyát, és mások is idegesek lesznek. De ha valaki megkapja ezt az elsősegélyt, a helyzet kezelhető.

Hogyan segítsünk egy szívrohamot

Amikor szívroham következik be, a személy többnyire eszméletlen. De ha a személy tudatos, azonnal vegyen be 300 mg acetilszalicilsavat. Az acetilszalicilsav vékonyítja a vért. Ezért, ha egy személynek szívrohama van az artériákban lévő vérrög miatt, akkor biztosan enyhíti őt. Vigye a személyt a kórházba közvetlenül a tabletta bevétele után. Mivel a szívroham rontja a fizikai, mind a mentális egyensúlyt a személy.

Ilyen helyzetben a CPR a legmegfelelőbb, ha a személy eszméletlen. A kórházba érkezés előtt a CPR megadása jelentősen növeli az ember életének esélyeit. Az első személy, aki CPR-t ad, szívrohamot kap egy lapos helyszínen. Most helyezze az egyik tenyerét a mellkas közepére, majd helyezze a másik tenyerét az első tenyér tetejére. Most nyomja meg gyorsan a személy mellkasát a testtömeg megadásával.

Ne feledje, hogy ezt a folyamatot elég gyorsan kell elvégeznie. A mellkas megnyomása közben próbáljon legalább 100-szor varrni percenként. A mellkas megnyomása közben minden 25-30 alkalommal adjon oxigént a betegnek a szájba. Zárja be a személy orrát, miközben oxigént ad a szájnak. Bárki megadhatja ezt a CPR folyamatot egy szívrohamban szenvedő betegnek. Ha nincs túl sok információ a CPR – ről, ismételje meg ezt a folyamatot, amíg a mentő megérkezik.

Mi történik

A hét legrosszabb napja hétfőn. Tehát azért, mert menjen vissza dolgozni, miután az ünnep nehéz bárki számára. De egy másik ok, amiért nem szeretjük ezt a napot, a saját szívünk is. A svéd nyilvántartási tanulmány szerint a szívrohamok valószínűleg hétfőn fordulnak elő. A kutatók ezeket az adatokat körülbelül másfél millió ember nyilvántartásából vették, akik szívrohamot kaptak.

Az American Heart Journal-ban közzétett tanulmány szerint vannak olyan esetek, amikor az emberek feszültebbek, és egy ideig szívrohamhoz kapcsolódnak. A többi naphoz képest a szívinfarktus, a szívroham, a téli ünnepek és a hétfők voltak a legmagasabbak, míg a legalacsonyabbak a nyári hétvégéken voltak. Legtöbben egyetértünk abban, hogy nyáron és hétvégén mi vagyunk a leginkább érintettek. Ezért a kockázat minimális.

Előfordul. Sok oka lehet annak, hogy ez a kilátás télen erősebbé válik. Ilyen például a légköri nyomás, a páratartalom, a szél és a hideg. Ezek a hidegebb éghajlat negatívan befolyásolja a testünket, ami növeli az idegrendszer aktivitását, összezsugorítja az ereket, megvastagítja a vért, valamint számos negatív hatással is járhat.

Ez nagyobb valószínűséggel szívrohamot okoz. A kutatás azt is megállapította http://www.iroakademia.hu/recardio-a-magas-vernyomassal-kapcsolatos-problemak-kezelesere-szolgalo-eszkoz/, hogy a legtöbb szívroham decemberben történt, míg a legalacsonyabb júliusban történt.

Szívroham

Szívroham akkor fordul elő, amikor a szívkoszorúér (a véredény, amely vért okoz a szívben ) már összezsugorodott a szívbetegség miatt, teljesen blokkolva, általában vérrög okozta. Megfosztja szívünket az oxigénezett vértől, ami kiküszöböli az izomsejteket, amelyek a szívünk elegendő vért pumpálnak a test minden részén.

Érzékenyebbek vagyunk a szívrohamokra reggel, mint a nap más időpontjaiban, mert szívünknek többet kell dolgoznia, mint a pihenésnek. A koszorúereink egyre szűkebbek lesznek, és a vérrögök felszámolásának ereje már elmúlt.

A nők szívrohama sokkal halálosabb, mint a férfiak. A nők hajlamosabbak a halálra az első szívroham bekövetkezését követő egy éven belül, mint a férfiak.

Az American Heart Association által végzett felmérés szerint az emberek gyakran gondolnak a szívrohamra, olyan probléma, amely elsősorban a férfiakat érinti. De az igazság az, hogy a nőket jobban érinti a szívroham, mint a férfiakat. A nők és a férfiak szívrohamban mellkasi fájdalmat tapasztalnak, de a nők légszomjat, egy vagy mindkét kar, nyak, hát, állkapocs vagy hasi fájdalmat, enyhe hányingert, szédülést és hideg verejtékezést tapasztalnak.

Ezek olyan tünetek, amelyeket a férfiak általában nem látnak. Ez a tünet gyakori, ezért a nők gyakran figyelmen kívül hagyják azt savas utántöltőként. A jelentés szerint az első szívrohamot követő egy éven belül a halál valószínűsége a nőknél 26 százalék, a férfiaknál 19 százalék.